Zwemlessen in Asperen

Wij bieden zwemlessen aan voor iedereen zowel jong als oud die zich veilig willen voelen en zelfredzaam willen zijn in en rondom water. De zwemlessen worden op een kindvriendelijke manier en met veel plezier gegeven door ons ervaren en professionele team in het zwembad van Health Center de Schildkamp in Asperen.

Inschrijven

Lesaanbod

Onze zwemschool kenmerkt zich door te werken met kleine groepen en nauw contact met de ouders, waarbij zwemlessen zoveel mogelijk op maat worden aangeboden. De zwemlessen aan kinderen worden gegeven op een manier zodat deze aansluit bij de belevingswereld en de cognitieve, motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Wij staan voor kwaliteit en plezier waarbij we goed kijken naar de mogelijkheden van ieder individu.

U heeft 6 dagen in de week de mogelijkheid om van ons lesaanbod gebruik te maken. Ons lesaanbod bestaat uit zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar, jongeren en volwassenen.

Lesaanbod

Zwemles

We leiden op voor het KNZB zwemdiploma met de SuperSpetters zwemlesmethode.

Daarnaast bieden we voor kinderen van bijvoorbeeld het speciaal zwemonderwijs diverse brevetten en diploma’s van ENVOZ aan. o.a het A en B survival zwemdiploma, snorkelen, afstandzwemmen etc.

We hebben diverse groepen zoals, reguliere zwemlessen, privé groepen, privé zwemles, vakantie zwemlessen (het Turbozwemmen) en speciaal zwemonderwijs voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of angst voor water.

De zwemlessen worden gegeven in het zwembad van Health Center de Schildkamp in Asperen.

Inschrijven
Superspetters asperen

Veel gestelde vragen

Ons advies is om eerst even te wennen op school en dan starten met zwemles.

Op jonge leeftijd kunnen kinderen zich leren redden in het water en samen met u zwemmen bij het bay-peuterzwemmen (3 maanden tot 4 jaar) op de donderdagochtend. Dit wordt georganiseerd door HC de Schildkamp.

Om echt te leren zwemmen moet een kind sterk genoeg zijn en de motorische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling voldoende ontwikkeld zijn. Dit is bij elk kind weer anders, de ene loopt eerder en de ander praat eerder. Zo is het ook met het leren zwemmen, kinderen van 5 zullen vaak sneller leren zwemmen dan een kind van 4 jaar.

Door het inschrijfformulier op deze website in te vullen.

Wij hebben een wachttijd van 8-12 maanden, dit is afhankelijk van uw voorkeur van dag. U kunt uw kind vanaf 3,5 jaar opgeven voor de zwemles.

U mag de eerste en de laatste 5 minuten van de zwemles blijven kijken. Elke 1e les van de maand mag u de eerste 20 minuten blijven kijken.

Er zijn max. 12-14 kinderen in het zwembad met 2 lesgevers. Bij de privé en speciale groepen zijn dit max. 4 kinderen bij 1 lesgever.

U heeft bij ons de keuze tussen verschillende pakketten.

Plus en intensief lessen:
Als uw kind 5 jaar is, voldoet aan de start eisen en twee keer per week 45 minuten of 90 min. per week zwemt kan het KNZB diploma in 10 maanden gehaald worden  (70% vd kinderen haalt dit in dat termijn)

Basis lessen:
Uw kind doet ongeveer 20 maanden (2 schoolseizoenen) over het halen van het KNZB zwemdiploma.

In vergelijking met het A, B en C diploma:
Voor A staat ongeveer 50 lesuur, voor B ongeveer 12 uur en voor C ook ongeveer 16 uur.

Belangrijkste is dat u beseft dat leren zwemmen best moeilijk is en gewoon tijd nodig heeft. Elk kind ontwikkeld zich in zijn eigen tempo, wij zijn ervoor om dit zo goed mogelijk te stimuleren.

We hebben lesblokken van 45 minuten (basis), 2x 45 minuten (intensief) en 90 minuten (plus),  Voor SuperSpetters intensief en plus moeten kinderen minimaal 5 jaar zijn en voldoen aan de start eisen.

Het is niet mogelijk om lessen in te halen, hiervoor hebben we geen ruimte in de programmering en de lesgroepen. De eerste 2 lessen aaneengesloten zijn voor eigen risico, is dit een langere periode kunnen we met u een regeling treffen door bv. De leskaart tijdelijk stop te zetten.

In de korte vakanties gaan de lessen volgens het normale rooster door. In de lange vakanties zoals de kerstvakantie en de meivakantie kunnen er lessen uitvallen of een aangepast rooster toegepast worden. In de zomervakantie vervallen de ‘reguliere’ lessen en zal er een zomerprogramma aangeboden worden.